Ajankohtaista

Google tietää kaiken

Kauppalehdessä 9.3.2018 käsiteltiin Googlen päivittämää Project Oxygen -tutkimusta. Siinä listattiin johtajalle tärkeitä ominaisuuksia. Näistäkö ominaisuuksista tunnistaa suuren johtajan?

Maailmankuulussa, mammuttimaisessa Project Oxygen -tutkimushankkeeseen oli mukana valtavasti havaintoja johtajista ja johtamisen korreloinnista tiimin onnistumisen kanssa.

Asiat saattavat tuntua itsestään selviltä, mutta ne yritykset ja tiimit, joissa johtaja toimi näiden ohjeiden mukaan, menestyivät Googlen mukaan paljon muita paremmin. Niissä oli muita pienempi vaihtuvuus, suurempi tyytyväisyys ja perempi suorituskyky.

Asiaa tutkittiin muun muassa seuraamalla työpaikkaansa vaihtavia ihmisiä. Jos johtaja toimi oikealla tavalla, myös ihmisten suoritustaso nousi.

1. Voimaannuttaa tiiminsä eikä mikromanageeraa

2. Luo mukaanottavan tiimiympäristön, osoittaa huolta menestyksestä ja hyvinvoinnista

3. On tuottava ja tulospainotteinen

4. On hyvä kommunikoija - kuuntelee ja jakaa tietoja

5. Tukee urakehitystä ja keskustelee suorituskyvystä

6. On selkeä visio / strategia

7. Omaa keskeisiä teknisiä taitoja, joilla auttaa neuvomalla tiimiä

8. Pitää yllä yhteistyötä koko työyhteisössä

9. On vahva päätöksentekijä

Tältä listalta löytyy asioita, joiden vahvistamista kannattaa miettiä kukin omalta osaltaan. Ja nyt vain päivittämään omaan johtamisen kehittymissuunnitelmaa. Muistetaan kertoa se myös koko työyhteisölle . Työyhteisön sitouttaminen kehittämiseen onnistuu parhaiten olemalla avoin oman johtajuuden kehittämisen keinoista.